Posted on

De mest populära sporterna för sportbetting

Att säga att sportbetting är populärt är ett uttalande som inte bör överraska någon. En av de viktigaste faktorerna som lockar spelare till sportbetting är de många olika sporter som det går att satsa på. Men vilka sporter är mest populära att satsa pengar på? I den här artikeln får du reda på mer om vilka sporter det satsas mest pengar på och vad som gör dem så attraktiva för spelare runtom i världen.

Fotboll
Fotboll är världens största sport, inte så konstigt då att det också är den största sporten inom betting. Det är en sport som spelas och älskas i princip över hela världen, med stora internationella turneringar som VM och EM som lockar enorma mängder av tittare och spelare. Med en så stor internationell närvaro finns det alltid en match eller turnering att satsa på. Fotboll är också en sport där odds och satsningsalternativ är breda och varierande.

Basket
Basket är en annan populär sport för sportbetting. NBA i USA är en av de största och mest populära ligorna i världen vilket drar till sig många som sysslar med betting. Basket har också blivit en allt mer populär sport i Europa och Asien. Det har lett till ökade möjligheter för spelare att satsa på lokala lag och ligor.

Tennis
Under stora turneringar som Wimbledon och US Open satsas enorma summor pengar på tennis. En av de största fördelarna med tennis som sport för sportbetting är att det är en sport som spelas året runt med många olika turneringar och matcher som går att satsa på.

Boxning
Boxning är en otroligt populär sport inom betting, särskilt när det handlar om stormatcher som till exempel Mayweather vs. McGregor. Kanske har det att göra med att boxning är en sport som på så många sätt är mer primal än många andra idrotter?

Hästkapplöpning
Om man kan prata om klassiska sporter inom betting-sammanhang är hästkapplöpning en av de mest klassiska. Det finns många hästkapplöpningsbanor och det anordnas många evenemang runt om i världen, inklusive stora lopp som Kentucky Derby och Grand National. Det går också att satsa på hästar på online-betting-sidor, vilket gör det enkelt att satsa pengar på denna populära sport.